Bäddsoffor

För alla som har begränsat med utrymme där hemma, eller som kanske inte vill avsätta ett helt rum för att vara gästrum i hemmet, är bäddsoffor en riktigt bra lösning. Bäddsoffor ser nämligen ut precis som vanliga soffor, större delen av tiden, men kan göras om till sängar vid behov, när man har gäster och så vidare. Bäddsoffor är därför en riktigt bra investering, och ett exempel på de multifunktionella möbler (dvs. möbler som fyller mer än en enda funktion), som börjar bli allt mer populära i Sverige, då folk börjar välja smartare möbler, istället för de traditionella, när de köper nya möbler, i allt större grad.

Precis som när det gäller de flesta andra möbler, finns det dock en hel del saker man bör tänka på när man köper bäddsoffor, för att köpet ska vara så lyckat som möjligt, både i det långa loppet, och genast när man börjar använda bäddsoffan man köpt. Här kommer våra bästa tips gällande saker du bör tänka på när du köper bäddsoffor:

Välj rätt storlek
Det finns nämligen både väldigt stora bäddsoffor att köpa, och väldigt små varianter att skaffa, beroende på vad man behöver. Olika storlekar passar dock bäst i olika hem, och i olika utrymmen, så man gör alltid klokast i att fundera på vad man själv egentligen föredrar och behöver, rent storleksmässigt.

Bäddsoffa

Se till så att soffan har tillräckligt mycket förvaringsutrymme
Även när det gäller hur mycket förvaring man behöver, är behoven förstås mycket olika, beroende på hur man tänkt använda bäddsoffan, och hur mycket annan förvaring man har i samma rum. Olika bäddsoffor har dock olika mycket förvaringsutrymme, så för att säkerställa att man verkligen har tillräckligt mycket förvaringsutrymme i soffan man köper, kan det vara nödvändigt att titta på flera lika modeller och märken, tills man hittar en passande variant.

Välj rätt stil
Detta för att din nya bäddsoffa ska passa ihop med den övriga inredningen, och helheten ska se så harmonisk ut som möjligt. Givetvis måste inte bäddsoffan du köper vara exakt lik allt annat du har där hemma, men det bör finnas någon slags röd tråd alla möblerna emellan, för att inredningen ska se lite genomtänkt ut åtminstone.

Välj rätt material
Framför allt menar vi då klädseln av bäddsoffan. Den med varken husdjur eller barn eller vanor som kan smutsa ned soffan kan välja material för klädseln ganska fritt, men den som har någon som helst riskfaktor av detta slag där hemma, bör lägga lite tid på att välja ett material som är så tåligt, lättskött och lätt att rengöra som möjligt. Detta kommer att göra att du får glädje av din nya bäddsoffa så länge som möjligt, och kommer även att göra användandet av soffan i vardagen trevligare.

Granska konstruktionen av soffan
Dvs. ramen av soffan, mekaniken inuti den, och så vidare. Om man snålat på detta, och t.ex. använt sig av lite sämre material, låtit bygga detta väldigt snabbt och så vidare, kan soffan ifråga nämligen ha betydligt sämre hållbarhet än annars. Framför allt den som köper en lite dyrare bäddsoffa, eller som är mån om att bäddsoffan ifråga ska hålla så länge som möjligt, bör därför granska allt inuti soffan mycket noga också.