Dubbelsäng

En dubbelsäng är nästan ett måste antingen om man gillar att sova i en lite större säng, eller om man är fler än en person som sover i sängen. För att man ska bli så nöjd med sitt inköp av dubbelsäng som möjligt finns det dock flera saker man bör tänka på, bland annat:

Dubbelsäng

Fundera på vad du är nöjd med, med din nuvarande säng
Detta oavsett om det är en dubbelsäng eller en enkelsäng du har. För gillar du madrassens hårdhet, materialet, stilen eller något annat gällande den nuvarande sängen, kan du ha detta i åtanke även när du väljer den nya sängen, för att bli så nöjd som möjligt.

Fundera på vad du är missnöjd med, med din nuvarande säng
Detta kan förstås vara anledningen till att du överhuvudtaget byter säng, men även om du byter säng av mer praktiska anledningar, t.ex. för att din tidigare säng gått sönder, för att du numera har en partner eller liknande, kan det vara bra att ha de saker man varit mindre nöjd med i åtanke också. Så lista alla saker du varit missnöjd med antingen på papper eller åtminstone mentalt, så att du inte köper ytterligare en säng med samma ”fel” som den tidigare sängen!

Om ni är flera som ska sova i sängen, shoppa inte ensam
En dubbelsäng som ska delas med någon annan måste ju nämligen passa er båda på olika sätt. Så välj inte dubbelsäng på egen hand, utan gå igenom vad som är önskvärt och inte med den andra personen också. Kan ni båda provligga sängen ni förmodligen kommer att köpa är det det allra bästa.

Stressa inte fram ett beslut
Detta är nämligen det sämsta man kan göra i detta sammanhang. Kom ihåg att du ska sova i sängen varje natt, så kompromisser av olika slag är verkligen inte att rekommendera! Istället bör du känna dig nöjd med allt som rör sängen ifråga innan du slår till. På nätet kan du i lugn och ro titta runt bland olika modeller innan du gör ditt köp.

Välj rätt madrass
Framför allt är det viktigt att välja madrassen, dess hårdhet och komfort med omsorg. Detta är nämligen den faktor med dubbelsängar och andra sängar som allra flest personer stör sig på. Så se till att du inte kommer att ha detta problem, genom att lägga lite krut på att hitta den rätta madrassen!

Handla dubbelsäng

Välj en säng med bra garanti
Detta är nämligen inte en självklarhet när det gäller vare sig dubbelsängar eller andra sängar, men en lång och omfattande garanti bör ses som ett bra kvalitetstecken, så kan du, bör du alltid välja en säng där detta medföljer.

Köp helst sängen av en seriös och specialiserad återförsäljare
Visserligen kan det ibland kännas lockande att köpa en dubbelsäng av en lågpriskedja eller liknande, men deras sängar är tyvärr inte alltid lika bra som de specialiserade sängbutikernas. Kan man, bör man därför hålla sig till mer specialiserade återförsäljare, som har just dubbelsängar och sängar som specialitet.

Större är bättre
Åtminstone när det gäller sängar. Köp därför hellre en större säng än vad du tror att du kommer att behöva, än en för liten. Den största sängen du har råd med och kan få plats med i ditt sovrum är det bästa valet. Fler sängar återfinns bl.a hos Basis Snickeri och hos Spinalistips.

Att köpa en dubbelsäng online.

Att köpa nästa dubbelsäng du behöver online är en bra ide, av flera olika anledningar: För det första blir det nästan alltid betydligt billigare att köpa möbler – men även mycket annat – via nätet istället för i en vanlig butik, vilket betyder att du kan spara en hel del genom att välja detta shoppingsätt, och för det andra har många av nätbutikerna riktigt bra och imponerande produktsortiment, vilket gör det lättare att hitta exakt det man söker hos dem. Detta kan dock vara betydligt svårare i mer traditionella butiker.

Många tycker dock att det verkar både omständigt och jobbigt att köpa dubbelsängar online. Vi tycker dock inte att så måste vara fallet. Så här gör du:

Leta upp nätbutiker via sökmotorer
Du behöver nämligen verkligen inte ha koll på de olika nätbutikerna som säljer dubbelsängar sedan tidigare. Istället kan du lätt leta upp dessa med hjälp av sökmotorer som Google och liknande. Sök bara på ”dubbelsäng”, ”dubbelsäng online” eller liknande, så kommer flera av de resultat du får upp att gå till nätbutiker som säljer detta.

Läs all information som finns väldigt noga
De flesta nätbutiker är nämligen förvånansvärt bra på att presentera de dubbelsängar och andra produkter man säljer. Man skriver därför ingående produktbeskrivningar, som ofta även innehåller bilder, för att kunderna ska förstå vad det egentligen rör sig om för produkt. Läs alltid all information av det här slaget noga, för ju mer du vet om sängen det gäller, desto lättare är det att förstå om denna passar dig eller inte.

Ta reda på om du kan provligga eller se sängen någonstans
Många nätbutiker eller företag som också har en nätbutik har nämligen även fysiska butiker, lager och showrooms runt om i landet som man kan besöka för att se sängen det gäller i verkligheten. Ta därför gärna reda på om så är fallet med den nätbutik som du vill handla av. Kan man se sängen det gäller i verkligheten hjälper det nämligen väldigt mycket.

Läs alla villkor för leverans och betalning innan du beställer något
Olika nätbutiker tillämpar nämligen olika villkor för mycket, från vad frakten kostar till vart sängen levereras, vad man har för garanti och så vidare, så det är väldigt viktigt att man läser all sådan information innan man lägger in en beställning också. Detta för att undvika att man blir besviken på någon sådan faktor i efterhand, när man redan beställt sängen.

Dubbelsäng online

Dubbelsängar är väldigt trevliga, men de kan kosta lite mer än en vanlig säng, vilket förstås inte är så trevligt om man har ont om pengar att lägga på sängen, eller en liten budget för inredning där hemma i allmänhet. Men det finns några knep som man kan ta till för att komma billigare undan vid köp av dubbelsängar, bland annat:

Att överväga en begagnad variant
Vissa köper en begagnad madrass också, medan andra helst slipper själva den begagnade madrassen, och bara köper en begagnad sängram. Vilket som passar dig bäst, väljer du själv, men kan du tänka dig att köpa åtminstone delar av sängen begagnat, kommer du att komma betydligt billigare undan.

Passa på under reor
Japp, även möbelbutiker och möbelvaruhus har nämligen reor då och då, och kan du slå till då, kommer du förstås att komma billigare undan. Så försök tajma in reorna, eller åtminstone kolla upp när reorna äger rum, och se om du kan vänta med inköpet tills dess.

Att köpa sängen via nätet
Detta är ett budgetknep som passar alla, vilket det två förstnämnda inte nödvändigtvis gör. Men även om du inte kan vänta med ditt inköp tills en rea, eller kan tänka dig att köpa möbler begagnat, kan du nätshoppa. Detta blir då betydligt billigare än att köpa något i en vanlig butik som säljer sängar, eftersom man när man driver en nätbutik har betydligt lägre omkostnader, och lyckligtvis märks detta även på de lägre priserna. Så försök gärna leta på nätet litegrann efter en passande dubbelsäng!