Tidningsställ

Om du eller någon annan i familjen läser mycket tidningar, kan det vara en bra ide att köpa ett tidningsställ att ha tidningarna i, så att de inte blir liggande överallt i hemmet. Moderna tidningsställ idag kan dessutom vara väldigt snygga, så att de faktiskt kan bli en trevlig inredningsdetalj, utöver att vara praktiska, så för den som har många tidningar hemma, finns det faktiskt ingen anledning alls att inte skaffa ett tidningsställ.

Men hur vet man egentligen vilket tidningsställ man bör köpa? Här kommer några förslag på saker du bör tänka på när du väljer ett tidningsställ:

Fundera på vilket material som funkar bäst
Delvis hänger detta förstås ihop med vilka material du använt i inredningen annars, men det kan även vara en fråga om hur slittåligt och hållbart tidningsstället är. I regel har man 3 olika material att välja mellan:

  • Trä
  • Metall
  • Plast

Alla dessa material har förstås sina egna nackdelar samt fördelar, så fundera på vad du egentligen tycker är viktigast gällande detta, för att komma fram till vilket material som passar bäst för just dig.

Fundera på om du vill ha ett fristående tidningsställ eller hänga det på väggen
Båda varianter är nämligen vanliga, och vad som är bäst är dels en smaksak, men även en fråga om hur mycket utrymme man har över där hemma. Har man ont om plats där hemma, är en variant som man hänger på väggen i regel det bästa valet, då detta sparar plats på golvet, men har man mer plats över, kan man förstås välja lite mer fritt, baserat enbart på vad man tycker är snyggast.

tidningsställ

Fundera på vem som kommer att använda tidningsstället
(Och glöm då inte att man även kan förvara en hel del annat, utöver bara tidningar, i ett tidningsställ, t.ex. barnböcker)
Är det en väldigt lång person som ska använda tidningsstället, kan t.ex. en variant som kan hängas upp på väggen, i vilken höjd som helst, alternativt ett väldigt långt och högt tidningsställ vara det bästa alternativet, och är det å andra sidan barn som ska ta saker ur stället, bör stället vara sådant att även barn lätt kan komma åt saker i det, och så vidare. Ha därför klart för dig vem som kommer att använda stället, för att hamna rätt.

Är ni flera som förmodligen kommer att använda tidningsstället, bör du välja en variant som är lätt för er alla att använda.

Fundera på vad du kommer att ha i stället
Och då menar vi framför allt mängden tidningar (eller om det är något annat du tänkt förvara i stället), eftersom olika tidningsställ rymmer olika mycket. Glöm inte att lägga till lite extra plats, för framtida behov också, utöver de behov du redan har idag.