Skoskåp

För alla som inte tycker att ett vanligt skoställ eller andra mindre lösningar för att förvara skor är tillräckliga, kan ett skoskåp vara en bra lösning. I regel rymmer nämligen skoskåp betydligt fler skor än skoställ och andra liknande produkter, och dessutom är skoskåp bra, eftersom de kan gömma undan skorna man förvarar i dem helt och hållet. Det är nämligen inte alls ovanligt att skoskåp ser ut som vanliga byråer, så vill man inte ha typiska ”förvaringsmöbler” av det här slaget stående framme, är ett skoskåp en riktigt bra lösning.
Alla skoskåp passar dock inte lika bra i alla hem, så här kommer några tips gällande vad du bör tänka på när du väljer ut skoskåpet eller skoskåpen som du köper med dig hem:

Stilen på skåpet
Detta för att skåpet dels ska vara så ”osynligt” och diskret som möjligt, förutsatt att du är typen som vill detta, förstås, men det gör ju de flesta. Dessutom är det viktigt att titta på stilen på skåpet man köper eftersom man förstås vill att det ska påverka inredningen i hemmet på ett positivt sätt, och passa ihop med det andra man har i hemmet. Oavsett hur man valt att inreda sitt hem, finns det faktiskt skoskåp som passar in i hemmet, eftersom man kan hitta allt från supermoderna skoskåp till skoskåp som ser lite gammaldags ut, speciella skoskåp för barn, och mycket annat numera. Läs mer på skoskåp.se. Även om de första skoskåpen du stöter på kanske inte ser ut exakt så som du tänkt för att de ska passa in perfekt där hemma, bör du därför fortsätta leta, för dina chanser att hitta något mer passande är mycket stora, oavsett vilken inredningsstil du har.

Skoskåp

Hur många par skor skåpet rymmer
När det gäller detta, skiljer det sig nämligen en hel del mellan olika skoskåp, olika skoskåpstillverkare och så vidare. Alla behöver ju dock inte lika mycket plats för skor heller, och därför tillverkas det skoskåp i massvis med olika storlekar. Att köpa ett skoskåp i fel storlek är dock ett stort misstag, då detta enbart gör att man inte får plats med allt man skulle vilja ha i skåpet, alternativt att man köpt ett onödigt stort skoskåp, helt i onödan. Vi rekommenderar därför att du verkligen funderar noga på hur många par skor du har, som du skulle vilja ha i skåpet du köper, för att hamna på rätt nivå. Lägg sedan till några platser extra, då du förmodligen kommer att köpa till några par skor åtminstone i framtiden med.

Vilket material skåpet är gjort av
Detta är nämligen en viktig faktor, eftersom det kan påverka hur länge du kan ha skåpet, hur lätt det repas, får fläckar och mycket annat. Framför allt den som vill ha användning för skåpet så länge som det bara går, bör därför titta väldigt noga på detta, så att man väljer ett vettigt material, t.ex. äkta trä, som är behandlat på något vis, för att göra det tåligare, när man köper skåpet.

Hur lätt skåpet är att rengöra
De flesta har nämligen en tendens att lägga i skor som inte är helt rena i skoskåp, vilket gör att de kan bli ganska smutsiga inuti (har man en lite ”lortigare” familj kan förstås även utsidan bli smutsig ibland, dessutom). Då är det bra om det är lätt att rengöra skoskåpet utan allt för stora problem. Alla material som skoskåp tillverkas av är dock inte lätta att rengöra, varför vi rekommenderar att du tittar lite extra även på detta när du väljer ett skoskåp för ditt hem. Den tid du lägger på detta kommer du att ha igen mångfaldigt när du väl slipper lägga lika mycket tid på städning!