Kontorsstolar

Kontorsstolar är väldigt viktiga möbler, oavsett om man köper dem för hemmabruk, för att man jobbar hemifrån, eller till ett ”riktigt” kontor, då man ofta sitter i dem under långa perioder, och eftersom en vettig kontorsstol kan göra under för ryggen, ländryggen och en hel del andra kroppsdelar. Som de flesta vet, är dock inte alla kontorsstolar lika bra, varför det är viktigt att välja de kontorsstolar man köper med omsorg. Här kommer några tips gällande hur du egentligen känner igen de bästa kontorsstolarna:

Deras höjd kan justeras
Detta är framför allt viktigt om det är tänkt att flera olika personer ska kunna använda stolen, för personer av olika längd, har olika behov gällande höjden på stolen, men även om man är ensam om stolen, kan detta vara en bra sak att titta på, då även våra individuella behov kan ändras då och då, av olika anledningar. Då är det förstås jättebra att kunna justera stolen för att möta dessa behov.

kontorsstolar

De har armstöd, som också kan justeras
Detta gör stolen betydligt bekvämare att sitta i, och är ett måste även om det är en enda person som kommer att använda stolen, då olika arbetsuppgifter kan kräva olika höjd på armstöden för att kännas bekväma.

De är tillräckligt breda och djupa för att man ska kunna sitta bekvämt i dem
Visserligen kan man balansera längst ut på kanten på en lite mindre stol, under en kortare period, men att göra det i längre perioder är sällan särskilt trevligt. Framför allt den som är lite större, eller t.ex. har större familjemedlemmar eller arbetskompisar, som också ska använda stolen, bör därför titta lite extra på detta, för att se till så att både bredden och djupet funkar i praktiken.

De har tillräckligt med stoppning i sätet för att man ska kunna sitta bekvämt i dem, även under längre perioder
En sak som många lågpristillverkare av kontorsstolar ”fuskar” med är nämligen just att de inte stoppar sätet tillräckligt väl. Sådana kontorsstolar kan också vara okej under en kort stund, men sällan i det långa loppet, så den som tänkt använda sin kontorsstol mycket, bör se upp gällande detta.

Man bör kunna vända sig i dem eller snurra stolen enkelt
Detta gör att man har stor flexibilitet när man jobbar, och slipper resa sig upp för minsta lilla rörelse man vill göra. Ju enklare det är att snurra stolen några varv, desto bättre! Se även vår artikel om snurrfåtöljer.