Juniorsängar

Så kallade juniorsängar är sängar som är tänkta att användas av barn som är för stora för barn- och bebissängar, men fortfarande lite för små för att sova i en vanlig säng. För de allra flesta familjer är därför en juniorsäng en tillfällig lösning, i varje fall om man inte har flera olika barn som ska turas om att ha sängen, vilket kan göra att det känns svårt att veta vad man ska tänka på när man behöver köpa en av dessa sängar.

Juniorsäng

När man köper en vanlig säng vill man ju nämligen ofta kunna ha denna säng väldigt länge, vilket gör att man ofta satsar på hög kvalitet mm. Så är dock inte fallet när det gäller juniorsängar, som man redan från början vet kommer att vara en tillfällig lösning. Så vad ska man egentligen tänka på när man vill köpa just dessa sängar? Här kommer några förslag:

Exakt hur stor juniorsäng du behöver

Trots att vissa standardmått förekommer för juniorsängar, är nämligen inte alla juniorsängar lika stora. Den som är väldigt mån om att man ska kunna använda sängen så länge som möjligt kan därför titta lite extra på detta, och framför allt på längden på juniorsängen, eftersom detta är det viktiga i sammanhanget, för att försäkra sig om att sängen går att använda så länge som möjligt.

Vad ditt barn gillar

Eftersom juniorsängar inte är något som barnet ska ha hela livet, kan man nämligen mycket väl satsa på något lite mer uppseendeväckande, fast man kanske tror att detta tema endast är något som barnet gillar just nu, och kanske en kort tid framöver. Har barnet en favoritseriefigur, sagofigur, film eller liknande, finns det därför inget som hindrar er från att skaffa en juniorsäng med detta motiv.

Eftersom många väljer att göra just så, finns det även massvis med olika motiv att välja mellan. Störst utbud av roliga teman och motiv hittar du i regel i de nätbutiker på Internet som säljer juniorsängar, så är detta något du är ute efter, rekommenderar vi att du tittar där.

Om du behöver förvaringsutrymme eller inte

I så fall finns det nämligen gott om juniorsängar med lådor mm. inbyggda. Detta kan vara en bra lösning för alla som har lite tajt med förvaringsutrymme i barnrummet eller rummet där sängen ska stå sedan tidigare. Om inte annat, kan det ofta vara trevligt att ha en särskild plats att förvara sängkläderna på.

Vill man ha inbyggd förvaring i sängen, kan det dock vara bra att titta lite exta på hur mycket förvaringsutrymme det egentligen är man får, då detta kan variera mellan olika sängar och sängmodeller. Den som dock inte behöver någon förvaring alls, kan förstås välja sin nya juniorsäng mer fritt.

Säkerheten

Du bör aldrig köpa en juniorsäng som inte är helt säker. Det är därför viktigt att alltid kolla upp så att sängen man köper uppfyller gällande säkerhetsstandard, inte har konstiga glipor eller annat där man kan klämma sig, och så vidare.