Sängar

Våra sängar är förmodligen de möbler som vi tillbringar allra mest tid i, så det är inte konstigt att den säng vi har, i stor utsträckning kan påverka oss, vår hälsa och olika bekymmer som man kanske har, t.ex. med ryggen och liknande. Man bör därför inte köpa vilken säng som helst när det är dags att byta säng, utan istället är det verkligen att rekommendera att man lägger ned lite tid och energi på att välja den rätta sängen för de egna behoven. Men hur gör man egentligen detta? Här kommer några förslag, som vi hoppas ska göra dig till en smartare sängshoppare:

Fundera på vad som är viktigast för dig
Framför allt om man har en begränsad budget, kan det nämligen vara svårt att få allt när man köper en säng. Det är därför viktigt att man prioriterar vad man tycker är allra viktigast, så att man kan få detta vid köpet i alla fall. En del tycker att stilen på sängen är viktigast, andra måste helt enkelt ha en säng med inbyggd förvaring, och så vidare. Endast du kan avgöra vad just dina ”måsten” är, men vi vill verkligen uppmuntra dig till att tänka igenom vad de kan tänkas vara åtminstone!

Sängar

Avsätt tillräckligt mycket tid för att hinna med att jämföra flera olika sängar
Det är nämligen sällan som den första sängen man tittar på är den ”rätta”, så försök hinna med att både titta och möjligtvis även provligga så många det går. Då ökar nämligen chanserna till att du verkligen hittar något riktigt bra, rejält!

Om ni är två som ska sova i sängen, måste två personer provligga den
Detta låter kanske självklart, men många slarvar faktiskt med detta, och låter helt enkelt den som gillar heminredning eller liknande mest, välja det han eller hon föredrar. Detta är dock ett misstag, för då är det ju inte alls säkert att den andra personen också gillar sängen ifråga. Ni måste därför granska sängen båda två innan köp, i dessa fall!

Välj en så stor säng du kan
Baserat på din budget, hur mycket utrymme du har över därhemma, och så vidare. Större sängar är nämligen alltid mer bekväma än mindre sängar, så störst är verkligen bäst när det gäller sängar!

Missta inte hårdhet för stöd
Det talas nämligen ofta om att hårda sängar och madrasser skulle vara bättre än mjuka varianter, men i själva verket handlar det faktiskt inte alls om hårdhet, utan snarare om stöd av olika slag. Leta därför inte efter en så hård säng som möjligt, utan en med så mycket stöd som det går!