Tamburmajor

Så kallade tamburmajorer, som gör det lättare att hålla koll på jackor och ytterkläder, används i regel i hallar och i farstun, för att man ska ha en bra plats att hänga flera olika ytterplagg på. Detta är givetvis ett mycket bra användningsområde för en tamburmajor, för få andra möbler gör det möjligt att hänga så många plagg på dem, som just en tamburmajor. Dock behöver detta inte vara det enda stället i hemmet där man kan ställa en tamburmajor. Istället passar denna användbara möbel bra även i:

  • En klädkammare eller walk in closet, om man inte vill ha alla ytterplagg hängande just i hallen, utan kanske vill ha vissa av dem i ett annat rum. Dessutom kan man ju faktiskt hänga andra plagg än just ytterplagg på en tamburmajor, t.ex. kläderna man tänkt ta på sig imorgon, om man har gjort det till en vana att välja ut dessa dagen innan och så vidare.
  • I ett barnrum, för att hänga vissa av barnens favoritplagg, plagg de ska ha på sig till ett visst tillfälle, deras regnkläder eller liknande på.
  • Var som helst där man t.ex. vill förvara väskor, om man har en stor samling sådana, eller något annat med handtag eller remmar på.

Fast du kanske inte tycker att en tamburmajor är helt nödvändig i ditt hem, finns det därför ändå en stor chans att en tamburmajor skulle kunna hjälpa dig få ordning på delar av röran där hemma, på ett eller annat sätt.
Detta betyder dock inte att du ska köpa den första tamburmajoren du ser rakt av. Enligt tamburmajor.se kan det istället vara bra att titta på dessa punkter:

  • Exakt vad tamburmajoren ifråga rymmer, dvs. hur många krokar den har, och hur stora eller långa dessa krokar är. Alla tamburmajorer kan nämligen inte ”svälja” exakt lika många plagg eller saker.
  • Hur tamburmajoren ser ut, dvs. vad den är gjord i för material, vilken färg den har, samt vilken stil den har. Vissa tamburmajorer är nämligen väldigt moderna utseendemässigt, men det finns även många tamburmajorer med en lite mer gammaldags eller till och med antik stil.
  • Hur robust tamburmajoren verkar. Givetvis vill du ju inte att den ska kunna välta av minsta lilla puff, och det gör tyvärr vissa av de allra lättaste tamburmajorerna. För att undvika detta kan det därför vara bra att välja en tamburmajor tillverkad i ett lite tyngre material, t.ex. trä, framför allt om man ska ställa tamburmajoren i hallen eller om man har barn eller husdjur där hemma, som kan komma att stöta till den då och då. Då vill man ju förstås att detta inte ska leda till att tamburmajoren välter över barnet eller husdjuret, då detta kan vara mycket farligt.