Skoställ

Om man inte har någon slags organisations- eller förvaringslösning för sina skor där hemma, kan platsen där skorna förvaras förvandlas till en riktig röra i många hem (ofta gäller detta hallen, där alla sparkar av sig skorna, utan att tänka särskilt mycket på det). Därför är det en riktigt bra ide att satsa lite på skoförvaring i hemmet, fast detta kanske inte känns som den mest viktiga inredningsdetaljen, men det kan göra mycket för hur rent och prydligt hemmet upplevs.

En bra möbel eller pryl, vad man nu väljer att kalla det, för just skoförvaring är ett skoställ. Beroende på hur stort skostället är, kan nämligen ett stort antal skor få plats i det, men i regel tar skoställ ändå inte upp så mycket plats där hemma, så de är en riktigt smart lösning för de oändliga skoproblem som man har i många familjer.
För att du som bestämt dig för att köpa ett skoställ ska komma hem med det allra bästa skostället för dig och dina behov, bör du dock tänka på en rad saker. Här kommer våra bästa tips gällande att välja ett skoställ:

Skoställ

Bestäm dig för var du vill ha skostället
Ett skoställ måste nämligen inte ställas i hallen, fast en del tror det, utan det finns även varianter som kan hängas på väggen, ställas i garderober, hängas på baksidan av dörrar och mycket annat. Försök därför fundera på var det skulle vara allra mest optimalt för just dig och din familj att ha skostället, och försök sedan leta upp en variant som funkar för denna plats.

Räkna på hur många par skor som bör få plats i skostället
Detta beror förstås på hur många ni är i familjen, på hur många par skor ni använder regelbundet, och en rad andra, liknande faktorer. Som sagt finns det dock skoställ i massvis med olika storlekar, så även om man behöver kunna förvara många par skor i skostället, bör du kunna hitta en passande variant. Men utan att räkna igenom skoparen, kan du ju inte veta vad en ”passande variant” för er egentligen är, så börja med att göra detta!

Köp helst mer än ett skoställ
Detta eftersom alla par skor man äger oftast inte förvaras på ett och samma ställe, men även för att inte belasta skostället du köper allt för mycket. Kan du dela upp skorna ni har på ett par olika skoställ, åtminstone, blir mängden skor betydligt lättare att hantera. Läs mer om detta på skoställ.se – Glöm inte heller att man ofta köper nya skor då och då, och då är det bra om det finns lite extra plats i skoställen också.

Fundera på hur du vill att skostället ska se ut
Detta är en viktig faktor i de fall då skostället ska stå framme, så att t.ex. gäster och andra som besöker hemmet ser det. Då kan det vara trevligt om skostället matchar resten av inredningen på något vis, stilmässigt, färgmässigt eller liknande.

Välj ett så hållbart skoställ som möjligt
Detta för att du ska slippa byta ut det allt för snabbt, så klart. Tänk på att ett hållbart skoställ inte behöver vara särskilt dyrt, för även lite tjockare plast är mycket hållbart, men samtidigt billigt, om man kan tänka sig detta. Det finns även andra exempel på material som är både hållbara och prisvärda, som skoställ kan tillverkas av.