Köpmansdisk – att tänka på när man ska köpa

När det gäller förvaringsmöbler, är köpmansdiskar väldigt populära, eftersom få andra möbler kan rymma lika mycket saker, på ett lika smidigt vis (köpmansdiskar har ju nämligen ofta många små lådor, vilket gör att man kan dela upp det man vill förvara i dem, istället för att ha allt i en och samma låda, vilket gör det lättare att hålla ordning på allt), och dessutom ser ju många köpmansdiskar väldigt charmiga ut, framför allt om man gillar den lite lantliga eller mer gammalmodiga stilen.

 

Att skaffa en köpmansdisk om man behöver mer plats för förvaring där hemma är därför i regel en god ide, men givetvis är det inte alltid samma köpmansdisk som passar bäst i varje hem. Istället bör var och en jämföra flera olika modeller med varandra, tills man hittat den köpmansdisk som passar de egna behoven bäst.

Köpmansdisk

Enligt Köpmansdisk.se bör man för att identifiera den köpmansdisk som passar just i ditt hem, bör du bland annat tänka på följande saker:

 

Exakt vad vill du förvara i köpmansdisken?

Detta kan göra att köpmansdisken bör ha olika många lådor, luckor eller skåp, och att dessa dessutom bör vara olika stora, så fast du förmodligen inte vet exakt vad det är du vill ha i köpmansdisken framöver, bör du åtminstone ha ett hum om detta, för att du ska välja den rätta.

 

Vilket material passar bäst?

T.ex. är köpmansdiskar tillverkade i obehandlat trä ofta väldigt snygga, men inte så tåliga, eftersom varje sak som spills på dem lämnar efter sig en fläck, och eftersom varje repa kommer att bli kvar i dem. Även andra material kan vara olika hållbara, åldras olika snyggt, och behöva olika typer av underhåll, så tänk inte på materialet som enbart en estetisk fråga, det är nämligen en faktor som kan påverka mycket annat också!

 

Vilken stil passar bäst?

På sajten köpmansdisk.nu kan man läsa att: för bästa resultat bör du välja en köpmansdisk i samma stil som den övriga inredningen i samma rum, vare sig detta är en mer modern stil, en mer gammaldags look eller en lantlig inredningsstil. Som tur är, finns det dock köpmansdiskar i väldigt många olika stilar att köpa, så oavsett hur du valt att inreda i övrigt, bör detta inte vara något större problem.