Steghyllor

Så kallade steghyllor är ett bra val av hylla för många hem. Steghyllor ser nämligen inte ut som traditionella hyllor, utan snarare – vilket man även kan höra på namnet – som stegar. Det är nämligen stegen som inspirerat steghyllan, som har en betydligt nättare konstruktion än en traditonell bokhylla.

Detta gör att steghyllor ofta upplevs som mer lätta och luftiga än en traditionell bokhylla, vilket är något som många uppskattar, eftersom man ofta inte vill att hemmet ska upplevas som mer fullt av saker och dunkelt än vad det faktiskt är.

steghylla

Dessutom ser steghyllor ovanliga ut, och är fortfarande mer ovanliga i svenska hem än vanliga bokhyllor, så det är enklare att skapa en unik och ovanlig inredning när man använder sig av dessa hyllor, istället för vanliga bokhyllor, då de fortfarande kan överraska en del.

Vidare får steghyllor ofta plats på mindre utrymmen än vanliga hyllor, då de är konstruerade på ett fiffigt sätt, och dessutom är många av dem i sig själva mindre än de flesta bokhyllor. Vill du inte avsätta allt för mycket plats åt din hylla, är därför en steghylla ett mycket bra val för dig.

Precis som med de flesta andra möbler bör man dock inte köpa vilken steghylla som helst, om det är så att steghyllor skulle kunna passa det egna hemmet. Variationerna olika steghyllor emellan är nämligen stora, när det gäller det mesta. Därför tycker vi att du bland annat ska tänka på följande när du tittar på steghyllor att köpa:

Hur mycket hyllan rymmer

Sajten Steghylla.nu förklarar det bra: ”Eftersom steghyllor är så nätta, är det förstås så att de inte nödvändigtvis rymmer lika mycket som en traditionell bokhylla, men exakt vad som ryms i en steghylla varierar en hel del beroende på hur steghyllan ser ut och hur den är konstruerad, så det kan vara en god ide att titta på flera steghyllor beroende på detta, framför allt om det är så att man behöver mycket utrymme i den.”

Är det däremot så att du inte behöver jättemycket utrymme i hyllan, kan du förstås välja steghylla att köpa lite mer fritt, men för att kunna göra detta, behöver du förstås veta vad det är du tänkt ha i hyllan till att börja med. Kan du därför lista sakerna du vill ha i hyllan, innan du köper en, är detta därför en bra ide.

Hur hyllan ser ut

Så här skriver man på steghylla.se: ”Alla steghyllor passar ju förstås inte lika bra i alla hem, så utseendet är förstås en viktig faktor i sammanhanget, åtminstone om man vill att hyllan man köper ska matcha den övriga inredningen.” Titta därför noga på vilken, färg, vilken finish och vilken stil hyllan du är intresserad av, för att försöka avgöra hur väl den skulle göra sig i ditt hem, och i det rum där du vill ställa den.

Vilket material hyllan är gjord av

Detta påverkar nämligen dels hållbarheten som man kan förvänta sig, om hyllan kan behandlas med t.ex. färg eller liknande (om man är intresserad av detta, förstås), hur hyllan bör rengöras samt en hel del annat. Att inte kolla upp vilket material hyllan man tänkt skaffa är gjord av, är därför verkligen som att köpa grisen i säcken, och bör därför undvikas.