Familjesängar

Så kallade familjesängar är en kombination av en våningssäng och en vanlig säng, för att 3 personer eller fler ska kunna sova i dessa sängar. Till skillnad från en våningssäng, där båda våningarna i regel är lika breda, har nämligen en familjesäng en bredare underdel och en smalare överdel. På de flesta familjesängar är nederdelen 120 cm bred, men det finns även familjesängar som har bredare nederdelar än så, och överdelen brukar vara 90 cm bred.

Familjesängar kan vara ett bra alternativ för den lite trångbodda familjen, i det vanliga hemmet, men det är även en utmärkt lösning för ställen där man kanske endast sover tillfälligt, som t.ex. en sommarstuga. Genom att skaffa en familjesäng behöver man nämligen inte köpa både en vanlig dubbelsäng och en vanlig 90 cm bred säng, utan det räcker med en säng, för att få plats med 3 familjemedlemmar, vilket sparar en hel del plats.

Familjesäng

De allra flesta som väljer att köpa en familjesäng har dock inte gjort det förr, vilket gör att många köpare av dessa sängar känner sig lite förvirrade gällande hur man egentligen väljer den bästa familjesängen. Därför kommer här lite tips gällande detta:

Se till så att familjesängen inte är för hög

Då kan nämligen den som ska sova i överdelen slå i huvudet i taket, och det kan även vara obekvämt när man ska klättra ned från överdelen och så vidare. Därför rekommenderar vi att du tar reda på vad takhöjden är där det är tänkt att familjesängen ska stå, och sedan väljer en familjesäng som är så pass låg att man med lätthet kan sova och röra sig i den övre delen av sängen.

Ta reda på vad som ingår

För vissa familjesängar får man nämligen med allt man behöver, och det enda man behöver skaffa själv är sängkläderna, men för andra varianter kan man behöva köpa delar som madrasser, ribbottnar och liknande separat. Vill du inte att det ska vara allt för bökigt att få i ordning sängen, rekommenderar vi därför att du kollar upp vad det egentligen är du får med, och i så fall väljer en variant där det mesta ingår redan vid inköpstillfället.

Välj bra kvalitet

Detta är framför allt viktigt om man kommer att använda familjesängen ofta, alternativt om man vill kunna använda den länge, för då gör högre kvalitet att sängen inte blir sliten eller går sönder lika snabbt.

För att hög kvalitet ska ha åstadkommits, bör både konstruktionen vara bra (titta framför allt noga på alla fästen på sängen) och materialet som sängen är tillverkat av vara bra, så granska båda delarna så noggrant du kan när du tittar på olika alternativ.

Var kan man då hitta dessa sängar?
De flesta möbelåterförsäljare som säljer våningssängar brukar även ha en del familjesängar i sitt sortiment, dock brukar man inte kunna välja mellan riktigt lika många varianter hos de flesta återförsäljarna. Vårt tips för dig som är ute efter en familjesäng är därför att kika in hos de möbelhandlare där du bor som du vet säljer våningssängar.

Skulle du inte lyckas hitta en passande familjesäng på detta vis kan ett annat alternativ vara att leta efter en säng på nätet. Det finns nämligen flera nätbutiker som säljer familjesängar också, och är beredda att skicka dessa till hela Sverige.