Skänkar

Så kallade skänkar kan ha massvis med olika användningsområden, och är därför riktigt populära möbler, även bland dem som vill köpa lite mer multifunktionella möbler, som går att använda på mer än ett sätt. Några av de användningsområden som skänkar kan ha är nämligen bl.a.:

  • Att de kan användas som ett bord för TV:n
  • Att de kan användas som en plattform för en stereo, ett underhållningssystem eller något annat liknande att stå på
  • Att de kan användas istället för ett skötbord för bebisar, om skänken är tillräckligt bred
  • Att de kan användas i alla rum där man har väldigt mycket leksaker och prylar till barnen liggandes framme, för att gömma dessa prylar
  • Att de kan användas i kök och matsal, vilket faktiskt är skänkarnas ursprungliga användningsområde från början, både som förvaringsmöbler, för att skapa extra förvaringsutrymme i köket, och för att få extra avlastningsytor i dessa rum, där detta ofta verkligen behövs

Varje skänk på marknaden är dock inte lika bra, så för att just du ska bli så nöjd som det bara är möjligt när du köper en skänk, bör du bland annat tänka på följande:

Att ha i åtanke var skänken kommer att ställas
Detta påverkar nämligen inte bara hur skänken helst bör se ut, för att matcha den övriga inredningen, utan även vilken typ av skänk som är mest lämplig för denna plats. Samma skänk ser t.ex. inte alltid snyggast ut i köket som i barnrummet, och så vidare. Lättast är det därför att hitta en så ändamålsenlig skänk som möjligt, om man riktar in sig på en viss typ av skänkar från början.

Att mäta utrymmet där du kommer att ställa skänken
Detta är viktigt, åtminstone om det är så att man inte har obegränsat med plats där, för att man ska hitta en passande skänk rent måttmässigt. Framför allt är bredden och djupet på utrymmet där man vill ställa en skänk viktigt att mäta, men även höjden på skänken kan ibland vara av intresse i dessa fall.

Att fundera på hur mycket förvaring du behöver
Alla har ju nämligen så otroligt olika behov gällande detta, så vad som är ”tillräckligt” och inte är verkligen något som var och en måste försöka avgöra på egen hand. Vi rekommenderar dock alla att ta i lite mer än vad man i själva verket behöver när man skaffar nya skänkar, för att ha lite plats över för eventuella kommande behov också, och inte bara för saker man redan har.

Att välja en skänk i ett bra material
Detta om du vill att skänken ska hållas i gott skick så länge det bara går åtminstone. Då bör du nämligen satsa på hållbara material som äkta trä, som behandlats för att hålla längre och så vidare, och undvika material som lättare slits eller till och med går sönder. Det är dock generellt svårt att ge några direkta rekommendationer gällande detta, eftersom vad det bästa materialet är beror på saker som:

  • Var du kommer att ställa skänken
  • Hur skänken kommer att användas
  • Vilka som bor i hemmet

Och en rad liknande faktorer.

Vi tycker därför att alla köpare av skänkar på egen hand bör bekanta sig med den information som finns att tillgå om de olika materialen man kan välja mellan, innan man köper en skänk. Då är det lättare för just dig att ha just dina specifika önskemål och behov i åtanke när du väljer material.