Campingstolar

Bra campingstolar gör mycket för hur bekvämt man har det när man campar, oavsett var man gör detta, då en bra campingstol passar lika bra ute i vildmarken som på en campingplats. Att köpa en bra campingstol till dig själv, och kanske flera, så att alla i familjen har en, är därför en god ide om du campar ofta. Eftersom utbudet av olika campingstolar dock är mycket stort, kan det dock vara svårt att se vilka stolar som är de bästa. Därför kommer här några tips gällande hur du egentligen känner igen en bra campingstol:

Kom ihåg vem det är som ska använda campingstolen

Samma campingstol passar t.ex. inte mindre barn och vuxna, utan istället måste den som behöver en campingstol till ett barn, välja en särskild barnvariant, som bland annat är lägre och mindre, för att passa barn bättre. Campingstol.nu menar att alla campingstolar inte klarar av att bära upp hur mycket som helst, så väger man lite mer än genomsnittet, kan det vara så att man behöver välja en campingstol som klarar av en större vikt. Det finns nämligen sådana campingstolar också, men man måste se till att leta specifikt efter dessa.

campingstol

Fundera på hur mycket stolen behöver flyttas runt

Kommer du att flytta stolen ofta och långa sträckor, kan det nämligen vara smart att välja en campingstol som är avsedd för detta, och t.ex. är väldigt lätt, kommer med en bärsele eller en liten kasse där man kan lägga stolen när den behöver förflyttas.

Fundera på vilka extra funktioner du vill att stolen ska ha

Vissa vill t.ex. nämligen ha ett fotstöd, en liten särskild plats på stolen för en dryck, rejäla armstöd eller något annat på stolen, och då är det förstås smart att leta upp en campingstol som har just detta. Gör därför en lista på alla sådana funktioner som du skulle vilja ha, innan du börjar leta efter en stol att köpa.

Fundera på vilken kvalitet du behöver

Den som tänkt använda campingstolen under flera säsonger, gör nämligen klokt i att satsa på lite bättre kvalitet vid köpet, för då ökar nämligen chansen för att detta sker rejält. Den som endast ska använda sin campingstol eller par gånger, t.ex. under en viss resa, kan däremot köpa en billigare campingstol, som då förmodligen kommer att vara av lite sämre kvalitet, utan att det gör allt för mycket. Är du ute efter så bra kvalitet som möjligt, bör du dock förbereda dig på att din budget för inköpet behöver vara lite större.