Soffbord

Förr var soffbord enbart en dekorativ möbel i många hem, men numera är detta en allt viktigare möbel i allt fler hem, då det bland annat blivit vanligare att man äter i soffan, och då använder man ju förstås soffbordet som en slags matbord. Många surfar även med hjälp av bärbara datorer när de sitter i soffan och t.ex. tittar på TV, och då fyller soffbordet en viktig funktion som datorbord, och så vidare. Kort sagt: ett soffbord används i de flesta familjer varje dag, ofta även flera gånger per dag, och fyller många olika funktioner. Detta betyder att det är en god ide att investera i ett riktigt bra soffbord, som passar just de behov du och din familj har. Men hur känner man egentligen igen de bästa soffborden? Här kommer några tips:

Välj ut en plats i förväg
Genom att göra detta, blir det nämligen betydligt enklare för dig att veta exakt hur stort ditt nya soffbord får vara, hur nära andra möbler det kommer att stå, och så vidare. Att ta hänsyn till allt detta gör det betydligt lättare för dig att hitta ett passande soffbord, så även om du kanske inte hade tänkt göra det från början, se till att välja ut en passande plats innan du ens börjar titta på olika tänkbara varianter.

Soffbord

Fundera på hur ni förmodligen kommer att använda bordet
Kommer ni endast att använda det till att ha fjärrkontrollen till TVn på? Eller kommer ni att äta vid bordet också? Hur är det med barnens läxor? Ett och samma soffbord kan ha massvis med olika funktioner, och vilka dessa funktioner är, påverkar i hög grad vilket bord man bör välja.

Välj rätt stil
Ett vanligt önskemål bland de flesta som köper soffbord är förstås att soffbordet ska matcha den övriga inredning man har. Har du satsat på vintagestilen i rummet i övrigt, tycker vi nog att du även bör leta efter soffbord i vintagestil också, men den som har ett supermodernt hem, kanske vill ha ett modernt soffbord med glas och metall också, och så vidare. Givetvis måste du inte matcha bordet exakt med något annat om du inte vill det, men att försöka ha någon gemensam nämnare mellan bordet och de övriga möblerna åtminstone, är en bra ide.

Vilken utseendemässig funktion vill du att soffbordet ska fylla?
Ska det vara ett blickfång, som allas blickar omedelbart dras till? Något som får folk att le? Eller har du redan något annat blickfång i detta rum, så att du helst vill att soffbordet inte märks alls? Klargör för dig själv vad det ideala soffbordet skulle åstadkomma, rent visuellt, och försök sedan leta efter ett soffbord som ligger så nära detta ideal som möjligt.