Fotpallar

När man hör ordet fotpall, tänker man förstås omedelbart på en liten pall som man har fötterna på, men under senare år har allt fler även börjat använda fotpallar på många andra sätt, som t.ex:
– Som sittpuffar, och extra sittplatser på olika platser i hemmet där detta behövs, t.ex. runt ett vardagsrumsbord
– Som en sittpall vid ett sminkbord
– Som ett litet extra bord, t.ex. i vardagsrummet, eller varför inte vid sängen, istället för ett sängbord
Det verkar dessutom som att inredare kommer på nya användningsområden för fotpallar hela tiden, så denna möbels populäritet bara ökar hela tiden.
De allra flesta som köper fotpallar gör det dock för första gången, vilket innebär att de inte är helt säkra på vad de egentligen ska tänka på när de gör detta. Därför kommer här några tips gällande just detta:

Se till så att fotpallen ifråga är tillräckligt hög
Hur hög fotpallen måste vara beror dock förstås på vad du tänkt använda den till, så när det gäller detta är det ganska svårt att ge dig några mer detaljerade råd. Men ha användningsområdet som är aktuellt i ditt fall i åtanke, och välj en passande höjd baserat på det.

fotpall

Se till så att fotpallen ifråga är tillräckligt stor
Även vad storleken ska vara hänger förstås ihop med vad du ska ha fotpallen till, så samma sak gäller här som för höjden. Som ett litet tips och en tumregel kan vi dock nämna att de flesta gör klokt i att välja en fotpall som är lite större än vad de tror att de behöver. Läs mer om detta på guiden fotpall.com.

Granska materialet som fotpallen är klädd i
Olika material blir nämligen smutsiga olika lätt, håller olika länge, kräver olika slags underhåll och så vidare. Klädseln är därför verkligen inte oviktig på något sätt, även om de flesta fotpallar förstås kan kläs om vid behov, men vem vill egentligen göra det allt för snabbt, när man ändå köpt en helt ny fotpall?

Titta även på strukturen på fotpallen
Även om klädseln är viktigare, gör den som vill ha glädje av sin fotpall så länge som möjligt klokt i att även titta på hur fotpallen är byggd. En bra innerdel och struktur gör nämligen att fotpallen kan kläs om gång på gång, och ändå vara i gott skick, vilket förstås är bra, framför allt om man betalar lite mer för sin fotpall.