Skinnfåtöljer

Fåtöljer klädda i skinn är både klassiska, snygga och tåliga, så det är verkligen inte konstigt att allt fler börjar överväga just skinnfåtöljer när de behöver en ny fåtölj, eller varför inte flera fåtöljer till och med, till sitt hem. Skinnfåtöljer är dessutom lättare att hålla rena än de flesta fåtöljer som är klädda i vanligt tyg, och dessutom åldras de betydligt snyggare än möbler klädda i tyg, så är detta något du också funderar på, kan vi absolut rekommendera att du bekantar dig lite närmare med just skinnvarianterna.

Idag finns det dock så många skinnfåtöljer att välja mellan att det kan kännas lite svårt att veta vilken den rätta är. Därför kommer här några tips gällande vad du egentligen bör tänka på när du ska köpa en skinnfåtölj:

Bekanta dig med olika skinnsorter
Detta eftersom olika typer av skinn är olika mjukt (vilket kan vara en viktig faktor, med tanke på komforten), ser olika ut, och även är olika tåligt. Kan man, bör man därför alltid försöka ta reda på exakt vilken typ av skinn det rör sig om, och även försöka röra skinnfåtöljen ifråga innan köp, för att skapa sig en egen uppfattningen om skinnet man har att göra med.

Ta reda på vilket underhåll skinnet behöver
Detta hänger ihop med hur skinnet behandlats sedan tidigare, i de flesta fall. De allra flesta föredrar förstås skinnfåtöljer som kräver minimalt med underhåll, men tänk på att dessa inte alltid är så hållbara som varianterna som inte gör det. Om man vill att fåtöljen ska vara så lätthanterlig som möjligt i praktiken, eller om man föredrar att den håller så länge det bara går, är därför en viktig avvägning för var och en att göra. Läs mer på möbelguiden skinnfåtölj.nu – där får du även tips på var man köper fåtöljer till bra priser.

Titta även på fåtöljens ram
Framför allt är detta viktigt att göra om man tittar på lite dyrare skinnfåtöljer, för då vill man ju förstås att varje del av fåtöljen håller hög kvalitet, och då måste man även ta hänsyn till ramen. En dåligt gjord ram kan nämligen göra att fåtöljen rasar ihop i förtid, vilket du förstås inte vill.

Fundera på om du vill ha en klassisk skinnfåtölj eller en mer trendig variant
De flesta väljer de klassiska varianterna, eftersom de är mer tidlösa, och därför känns rätt längre, men är det så att man har ett hypermodernt hem i övrigt, kan det förstås vara så att en mer modern variant av skinnfåtölj också passar bättre. Detta är viktigt att fundera på, eftersom vad man väljer gällande detta kan påverka var man bör leta efter fåtöljer, då de klassiska varianterna och de moderna varianterna inte alltid säljs på samma ställen, och då kan det förstås vara onödigt att ens besöka ”fel” butiker för dig.